Septische put ledigen Boechout

Een septische put heeft een afvoer naar de riolering, waardoor het technisch gezien niet nodig is om de put te legen. In de praktijk blijkt dit anders, want in veel huishoudens is niet enkel het toilet aangesloten op de afvoer. De gootsteen, (afwas)wasmachine, douche en het bad zijn vaak ook aangesloten. Hierdoor komt er niet enkel water, toiletafval en wc-papier in de put, maar ook haren, etensresten en andere vuiligheden. Na verloop van tijd kunnen de bacteriën niet al het vuil afbreken en verstopt de put. Voor optimale werking moet u de septische put op regelmatige basis laten ledigen.

Wanneer septische put ledigen 

De frequentie is afhankelijk van de inhoud en het aantal mensen aangesloten op de septische put. Heeft u bijvoorbeeld een put van 5000 m3 en bestaat uw gezin uit 6 personen? Idealiter moet u om de 2 jaar uw septische put ruimen.

Wanneer u de volgende tips naleeft, kan u het aantal ledigingen beperken

  • Stem de inhoud van de septische put af op de grootte van het gezin
  • Gebruik biologische en afbreekbare schoonmaakmiddelen
  • Spoel enkel toiletpapier door het toilet (dus geen moeilijk afbreekbare producten, zoals maandverband, tampons, vochtige doekjes, papieren zakdoeken en wc rollen)
  • Let op met etensresten en haren
  • Dump geen olie of vetten in de afvoerbuis (bacteriën in de put kunnen deze producten niet afbreken)

Wenst u meer informatie over het legen van septische putten? Neem vrijblijvend contact met ons op. Ons team helpt u graag verder.

Contacteer ons Afspraak aanvragen