Ruimingsattest

Als erkende ruimdienst voeren wij de inhoud van uw septisch put (beerput, vet en dergelijke) af naar de erkende verwerkingscentra, welke beheerd worden door Aquafin onder toezicht van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). Aquafin en OVAM accepteren enkel huishoudelijk sanitair water. Het is van uiterst belang dat u geen andere afvalstoffen loost in uw put, want als eigenaar of gebruiker bent u aansprakelijk voor de inhoud van de put. Daarom is het ruimingsattest in voege geroepen.

Wat is een ruimingsattest?

Een ruimingsattest wordt enkel door erkende ruimdiensten gebruikt. Op deze manier weet de klant dat zijn put deskundig geruimd wordt en dat de inhoud uitsluitend afgevoerd wordt naar een rioolwaterzuiveringsinstallatie dat wordt beheerd door Aquafin. In het ruimingsattest moet de eigenaar of gebruiker van de put verklaren dat het geruimde materiaal uitsluitend afkomstig is van een put voor huishoudelijk afvalwater (dus zeker geen olie, vet, diesel, benzine of andere chemicaliën). Daarnaast geeft de eigenaar of gebruiker toestemming tot eventuele staalname van de inhoud en erkent het tegensprekelijk karakter van deze monstername en de analyseresultaten. Wij verklaren op onze beurt dat het geruimde septische materiaal wordt afgevoerd naar een openbaar rioolwaterzuiveringsinstallatie.

Laat uw septische put of beerput zeker ruimen door een erkende ruimdienst en vraag altijd een ruimingsattest aan. Zo bent u er zeker van dat uw septische materiaal vakkundig verwerkt wordt volgens alle wettelijke bepalingen. Contacteer ons voor het ledigen van uw septisch put of beerput.

Contacteer ons