Infiltratieput ledigen Lint

Een infiltratieput (zinkput, bezinkput, verzinkput, sterfput of zakput) is een systeem voor het afvoeren van regenwater. De put is voorzien van gaten in de bodem en zijwand. Via deze perforaties sijpelt het water in de grond. Het waterdoorlatende vermogen is zeer groot, waardoor de infiltratiesnelheid afhankelijk is van de mate waarin de bodem het water kan opnemen. Een bezinkput vereist periodiek onderhoud, om het risico op dichtslibben te voorkomen.

Wanneer infiltratieput ledigen?

Om een verstopping te voorkomen moet u de bodem van een bezinkput halfjaarlijks ruimen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat er bladeren op de bodem van de put liggen. Een grondige ruimbeurt is om de 5 à 10 jaar nodig. Het bezinkslib kan bijvoorbeeld zoveel plek in beslag nemen dat de put niet meer goed werkt of zelfs overloopt. Deze grondige ruimbeurt bestaat uit het leegpompen en ruimen van de infiltratieput.

Heeft u een infiltratieput en is een gronde ruimbeurt vereist? Neem contact op met ruimdienst ’t Ruimerke voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Contacteer ons Afspraak aanvragen