Beerput ledigen Boom 

In een beerput komt huishoudelijk sanitair afvalwater terecht. In feite is het niets meer dan een opslagplaats, want de put heeft geen aansluiting op het riool. Het is een verouderd fenomeen, wat vooral vroeger werd gebruikt toen er nog geen toiletten waren. Tegenwoordig komen beerputten nauwelijks meer voor. Doordat een beerput een lager afbraakrendement heeft in vergelijking met een septische put, moet u een beerput op regelmatige basis ledigen.

Wanneer beerput ruimen?

De ledigingsfrequentie van een put is afhankelijk van de inhoud en het aantal personen dat gebruik maakt van de put. Wanneer u met een gezin van acht personen leeft op een middelgrote put, moet u deze vaker legen dan wanneer u met vier personen leeft op dezelfde put. Gebruikt u regelmatig reinigingsproducten? Hierdoor zal de put sneller verstoppen, wat funest is voor uw leidingen. Wij raden aan om uw put regelmatig te laten ruimen.

Voorkom ongemakken en laat uw beerput tijdig ruimen. Twijfelt u of het tijd is voor een lediging? Contacteer ons vrijblijvend en wij helpen u snel verder.

Contacteer ons Afspraak aanvragen