Riool ontstoppen

Een verstopping in het riool hindert de dagelijkse gang van zaken in het huishouden. Normaal gebruik van de douche, het toilet of de keuken is niet meer mogelijk. Bovendien veroorzaakt een verstopte riool een onaangename en muffe geur, die u door heel uw huis kan ruiken. De stank zal pas verdwijnen wanneer de verstopping in het riool goed verholpen is. Ons team van specialisten staat dag en nacht voor u klaar om uw riool weer te laten functioneren als voorheen.

Oorzaken van een verstopping in het riool

Dagelijks wordt er ruim 120 liter huishoudelijk afvalwater verbruikt per persoon. Dit afvalwater zit vol met vervuilde stoffen. Denk bijvoorbeeld aan zeepresten, uitwerpselen, etensresten, chemicaliën of vetresten. Deze bestanddelen hechten aan de binnenzijde van het riool, wat op den duur een blokkade veroorzaakt. Het is ook mogelijk dat het rioleringssysteem verkeerd is aangelegd. Soortgelijke problemen kunnen wij onderzoeken met professionele camera-inspectie.

Zelf uw riolering ontstoppen

Wilt u voor langere periode uw rioolproblemen oplossen? Grijp dan niet naar chemische middelen. Deze ontstoppingsproducten zijn slecht voor het milieu en kunnen de rioleringsbuis aantasten. Daarnaast lossen ze het probleem slechts tijdelijk op en moet u alsnog een specialist bellen. Schakel direct een specialist in om het probleem professioneel en voor lange periode te verhelpen.

Contacteer ons om uw riool te laten ontstoppen. Wij zijn dag en nacht bereikbaar voor dringende interventies.

Contacteer ons