Alle reinigings -en ontstoppingswerken 24u/24u
tel: 03 / 888 78 00 - fax: 03 / 888 55 20 - Regio Mechelen: 015/31 63 40
info@ruimerke.be

Ruimingswerken

Belangrijk: Als u uw septische put laat ruimen, doe het dan enkel en alleen op een milieuvriendelijke manier, d.w.z. laat uw beerput ruimen door een door Aquafin erkende ruimdienst. Deze zorgen voor een correcte uitvoering van de ruimingswerken.

 • Aquafin zorgt in gans het Vlaams landsgedeelte voor een milieuverantwoorde oplossing tot het verwerken van het opgehaalde materiaal uit uw septische put.
 • Een beerput ruimen laat u dus enkel door een erkende ruimdienst doen, welke na de ruimingswerken een ruimattest aflevert.
 • Dit ruimattest bevestigt dat de ruimdienst na het ruimen van de septische put het septische materiaal afvoert naar een waterzuiveringstation van Aquafin.
 • De waterzuiveringstations van Aquafin staan onder het toezicht van Ovam, welke in staat voor de verwerking van allerlei afvalstoffen op een correcte en milieuvriendelijke manier.
 • Als uw uw beerput laat ruimen door een niet erkende ruimdienst loopt u het risico, gezien u niet volgens de milieuwetten hebt gehandeld, hiervoor gesanctioneerd te worden.

Zelf bent u ook verantwoordelijk voor wat er allemaal in uw septische put terecht komt, dit staat eveneens heel duidelijk op het ruimattest van Aquafin dat bij alle ruimingswerken wordt uitgereikt.

Een beerput ruimen, er komt meer bij kijken dan dat de meeste mensen denken. Zo moet de eigenaar of gebruiker na het ruimen van de septische put verklaren dat het geruimde materiaal uitsluitend afkomstig is van een septische put voor huishoudelijk afvalwater. De eigenaar of gebruiker van de septische put geeft bij de ruimingswerken toestemming tot eventuele staalname van de inhoud van de septische put en erkent het tegensprekelijk karakter van deze monstername en de analyseresultaten.

Zoals u merkt zijn er heel wat wetgevingen gekoppeld aan het ruimen van een septische put of beerput. Ruimen van septische putten brengt natuurlijk ook voor de ruimingsdienst verplichtingen met zich mee. Zo verklaart de ruimdienst dat het geruimde septisch materiaal afgevoerd zal worden naar een openbare rioolwaterzuiveringsinstallatie.

Als men bij het ruimen van de septische put verklaart dat er in de septische put enkel huishoudelijk afvalwater komt, dan wil men zeer zeker zeggen dat hier geen olie, vet, diesel, benzine of andere chemicaliën in voorkomen.

Een beerput ruimen is natuurlijk niet allemaal kommer en kwel. Laat u zeker niet afschrikken door deze wetgevingen. Het overgrote deel van de bevolking is in orde met alle regelgevingen en ongetwijfeld bent u al meermaals overgegaan tot het laten ruimen van uw septische put.

Aquafin legt bij ruimingswerken volgende criteria voor het septische materiaal op (niet limitatieve lijst):

 • PH:  5,5  < pH  < 10
 • Zn (Zink): < 5.000 mg/kg DS 
 • Cu (Koper): < 1.500 mg/kg DS
 • Pb (Lood): <  600 mg/kg DS
 • Cr (Chroom): <  500 mg/kg DS
 • Ni (Nikkel): < 200 mg/kg DS
 • Hg (Kwik): < 12 mg/kg DS
 • Cd (Cadmium): < 10 mg/kg DS
    
Ph

5,5 < Ph < 10

Zn (Zink)

< 5.000 mg/kg DS

Cu (Koper)

< 1.500 mg/kg DS

Pb (Lood)

< 600 mg/kg DS

Cr (Chroom)

 < 500 mg/kg DS

Ni (Nikkel)

 < 200 mg/kg DS

Hg (Kwik)

 < 12 mg/kg DS

Cd (Cadmium)

 < 10 mg/kg DS

Contact opnemen

Bel Ruimerke

SLUIT EEN RUIMINGSCONTRACT

Met een ruimingscontract moet u niet meer denken wanneer het tijd is voor een volgende ruimbeurt ! Wij contacteren u, als de tijd om is voor die volgende ruimbeurt en maken met u de afspraak, wanneer wij zullen langskomen. meer informatie »

SERVICE VOOR BEDRIJVEN

Niet enkel werken wij voor de particulieren, ook veel bedrijven doen beroep op ons, ten minste als het gaat over niet gevaarlijk afval. ’t Ruimerke heeft immers de keuze gemaakt van niet ADR te werken. meer informatie »

PRINT ONZE KORTINGSBON

Bon
Een simpel telefoontje volstaat als de beerput overlopen gaat: 03 / 888 78 00 - regio Mechelen: 015/31 63 40