Alle reinigings -en ontstoppingswerken 24u/24u
tel: 03 / 888 78 00 - fax: 03 / 888 55 20 - Regio Mechelen: 015/31 63 40
info@ruimerke.be

Infiltratieput ledigen

Een infiltratieput (zinkput, bezinkput, verzinkput, sterfput of zakput) is een systeem voor het afvoeren van regenwater. De put is voorzien van gaten in de bodem en zijwand. Via deze perforaties sijpelt het water in de grond. Het waterdoorlatende vermogen is zeer groot, waardoor de infiltratiesnelheid afhankelijk is van de mate waarin de bodem het water kan opnemen. Een bezinkput vereist periodiek onderhoud, om het risico op dichtslibben te voorkomen.

Wanneer infiltratieput ledigen?

Om een verstopping te voorkomen moet u de bodem van een bezinkput halfjaarlijks ruimen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat er bladeren op de bodem van de put liggen. Een grondige ruimbeurt is om de 5 à 10 jaar nodig. Het bezinkslib kan bijvoorbeeld zoveel plek in beslag nemen dat de put niet meer goed werkt of zelfs overloopt. Deze grondige ruimbeurt bestaat uit het leegpompen en ruimen van de infiltratieput.

Heeft u een infiltratieput en is een gronde ruimbeurt vereist? Neem contact op met ruimdienst ’t Ruimerke voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Bel Ruimerke

SLUIT EEN RUIMINGSCONTRACT

Met een ruimingscontract moet u niet meer denken wanneer het tijd is voor een volgende ruimbeurt ! Wij contacteren u, als de tijd om is voor die volgende ruimbeurt en maken met u de afspraak, wanneer wij zullen langskomen. meer informatie »

SERVICE VOOR BEDRIJVEN

Niet enkel werken wij voor de particulieren, ook veel bedrijven doen beroep op ons, ten minste als het gaat over niet gevaarlijk afval. ’t Ruimerke heeft immers de keuze gemaakt van niet ADR te werken. meer informatie »

PRINT ONZE KORTINGSBON

Bon
Een simpel telefoontje volstaat als de beerput overlopen gaat: 03 / 888 78 00 - Regio Mechelen: 015 / 31 63 40