Alle reinigings -en ontstoppingswerken 24u/24u
tel: 03 / 888 78 00 - fax: 03 / 888 55 20 - Regio Mechelen: 015/31 63 40
info@ruimerke.be

Ontstoppingen

Het Ruimerke biedt verschillende ontstoppingsdiensten aan. We denken hierbij aan dewc ontstoppen, de riolering ontstoppen of de riool ontstoppen.

Over ontstoppingen bestaan er verschillende misverstanden. Vaak schat men de situatie erger in dan dat deze is. 99% van de ontstoppingen in privé-woningen zijn binnen het uur op te lossen.

Als het toilet niet meer 100 % doorspoelt denken de meeste onder ons, dat de afvoer verstopt zit en dat ze de wc moeten ontstoppen ! Maar dit hoeft niet altijd waar te zijn enkel wanneer u geen septische put (beerput) heeft, is er geen andere uitleg dan een verstopping van de afvoer naar de straatriool.

Hieronder geven we een overzicht van de meest voorkomende redenen waarom ontstoppingen nodig zijn.

Deze afvoer zit dan meestal dicht door:

 • Een ophoping van vuiligheid.
 • Overmatig veel gebruik van wc-papier of het gebruik van vochtige doekjes.
 • Afgebrokkelde koekvorming van het septisch materiaal.
 • Dakafvoer, die soms in de put komt en bladeren met zich meebrengt.
 • Dichtslibben door de ouderdom van de afvoerbuizen.
 • Zeeprestanten afkomstig van wasmachine of vaatwas.
 • Kleine verzakkingen van de afvoerbuizen. Enz…

Zoals u ziet zijn er dus verschillende oorzaken die ervoor zorgen dat er ontstoppingen uitgevoerd moeten worden.

Wanneer er wel een septische put (beerput) aanwezig is, moet u eerder de vraag gaan stellen wanneer is deze nog eens leeg gemaakt ?
Want een overvolle septische put (beerput) is meestal de reden, dat het toilet niet goed meer doorspoelt en dat u de wc moet onstoppen.

Dit kan u heel eenvoudig zien door het deksel van deze put open te leggen:

 • Staat de inhoud van de put over het niveau ? Kan je de afvoerbuis naar de straat niet meer zien, of loopt de put over dan spreken we duidelijk van een verstopping in de afvoerbuis naar de straat en moeten we de riool ontstoppen.
 • Zie je aan het oppervlak van de inhoud van de put duidelijk koekvorming, maar op een normaal niveau, dan dringt zich alleen een ruiming op.

Velen begeven zich in onze branche van ontstoppen, maar vangen deze werken aan met vrij amateuristisch materiaal, zo gebruiken zij ontstoppingsveren of kleine hogedrukmachines, die bijna geen debiet van water geven. Zij vragen dan meestal om aan te sluiten op uw waternet en zijn uren bezig, om nog maar niet te spreken welke vuile troep men maakt.
De aanvangprijs van zulke ontstoppingsdiensten is meestal aanlokkelijk tot dat men het resultaat ziet en de rekening gepresenteerd krijgt. Vergelijk de prijs niet van appelen met citroenen, dit is een gouden raad in de ontstoppingsbranche. U kan dus best op een kwalitatieve manier uw wc of riool ontstoppen.

Nog een gouden raad, begin er a.u.b. zelf niet aan met het gebruik van allerlei ontstoppingsmiddelen die er in de handel zijn, deze gaan enkel gaten branden in de afvoerbuizen. Het helpt toch niets en de mensen die, nadien de ontstopping moeten doen, lopen een groot risico op brandwonden. Afblijven van deze gevaarlijke en nutteloze ontstoppingsproducten!

Garantie op ons werk. Uiteraard! Elke verstopping, die zich binnen de week terug manifesteert en niet te wijten is aan een nieuwe oorzaak, of een verzakking van de afvoerbuizen wordt door ons onder garantie terug verwijdert.

Indien wij er niet in slagen om uw verstopping weg te werken, dit is slecht 1 % van alle gevallen, kan dit enkel maar te wijten zijn aan:

 • Een stuk gegane afvoerbuis, als deze in de grond liggen, krijgen we aarde terug.
 • Wortelen van struiken of bomen die in zich in de afvoeren nestelen.
 • Een vreemd voorwerp, dat door de afvoer steekt.
 • Slecht gelegde afvoerleidingen, met onverantwoorde bochten, of van doormeter verschillend zijn.

Dit kunnen wij dan vaststellen door een camera-inspectie te doen (zie deze rubriek).

Heeft u nog vragen omtrent ontstoppingen, stel ze ons gerust.

 

Bel Ruimerke

SLUIT EEN RUIMINGSCONTRACT

Met een ruimingscontract moet u niet meer denken wanneer het tijd is voor een volgende ruimbeurt ! Wij contacteren u, als de tijd om is voor die volgende ruimbeurt en maken met u de afspraak, wanneer wij zullen langskomen. meer informatie »

SERVICE VOOR BEDRIJVEN

Niet enkel werken wij voor de particulieren, ook veel bedrijven doen beroep op ons, ten minste als het gaat over niet gevaarlijk afval. ’t Ruimerke heeft immers de keuze gemaakt van niet ADR te werken. meer informatie »

PRINT ONZE KORTINGSBON

Bon
Een simpel telefoontje volstaat als de beerput overlopen gaat: 03 / 888 78 00 - regio Mechelen: 015/31 63 40