Ruimattest Brecht

Als erkende ruimdienst lozen wij de inhoud van uw septische put of beerput enkel en alleen in een openbaar rioolwaterzuiveringsinstallatie, welke beheerd worden door Aquafin onder toezicht van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). Aquafin en OVAM accepteren enkel huishoudelijk sanitair water. Het is van uiterst belang dat u geen andere afvalstoffen loost in uw put, want als eigenaar of gebruiker bent u aansprakelijk voor de inhoud van de put. Daarom is het ruimattest in voege geroepen.

Wat is een ruimattest?

Een ruimattest wordt enkel door erkende ruimdiensten gebruikt. Op deze manier weet de klant dat zijn put deskundig geruimd wordt en dat de inhoud uitsluitend afgevoerd wordt naar een rioolwaterzuiveringsinstallatie dat wordt beheerd door Aquafin. In het ruimattest moet de eigenaar of gebruiker van de put verklaren dat het geruimde materiaal uitsluitend afkomstig is van een put voor huishoudelijk afvalwater (dus zeker geen olie, vet, diesel, benzine of andere chemicaliën). Daarnaast geeft de eigenaar of gebruiker toestemming tot eventuele staalname van de inhoud en erkent het tegensprekelijk karakter van deze monstername en de analyseresultaten. Wij verklaren op onze beurt dat het geruimde septische materiaal wordt afgevoerd naar een openbaar rioolwaterzuiveringsinstallatie.

Laat uw septische put of beerput zeker ruimen door een erkende ruimdienst en vraag altijd een ruimattestaan. Zo bent u er zeker van uw septische materiaal vakkundig verwerkt wordt dit volgens alle wettelijke bepalingen. Contacteer ’t Ruimerke voor het ledigen van uw septisch put of beerput in Brecht.

Contacteer ons Afspraak aanvragen