Alle reinigings -en ontstoppingswerken 24u/24u
tel: 03 / 888 78 00 - fax: 03 / 888 55 20 - Regio Mechelen: 015/31 63 40
info@ruimerke.be

Milieunormen

Opgelet hier, men kan zo maar niet alles kwijt in zijn septische put (beerput) of sterfput.

De eigenaar of gebruiker van deze put(ten) is en blijft aansprakelijk voor de inhoud van deze put(ten).

Zo wil Ovam en Aquafin, dat hier enkel en alleen huishoudelijk sanitair water in komt en niets anders dan dit, gezien wij als erkende ruimdienst de inhoud van deze putten enkel en alleen mogen lozen in een openbaar rioolwaterzuiveringsinstallatie, welke beheerd worden door Aquafin onder toezicht van Ovam, dit voor het Vlaams landsgedeelte.

Daarom werd het ruimattest in voege geroepen, dat enkel door erkende ruimdiensten gebruikt wordt. Op deze manier weet de klant, dat zijn put geruimd wordt en de inhoud hiervan, uitsluitend zal afgevoerd worden naar een rioolwaterzuiveringstation dat beheerd wordt door Aquafin.

Zo moet de eigenaar of gebruiker van de septische put verklaren dat het geruimde materiaal uitsluitend afkomstig is van een septische put (beerput) voor huishoudelijk afvalwater.
De eigenaar of gebruiker van de septische put (beerput) geeft toestemming tot eventuele staalname van de inhoud van de septische put (beerput) en erkent het tegensprekelijk karakter van deze monstername en de analyseresultaten.
Zo verklaart de ruimdienst op haar beurt, dat het geruimd septisch materiaal zal afgevoerd worden naar een openbaar rioolwaterzuiveringsinstallatie.
Als men verklaart dat er in de septische put enkel huishoudelijk afvalwater in komt, dan wil men zeer zeker zeggen, dat hier geen olie, vet, diesel, benzine of andere chemicaliën in voorkomen.

Het is een beetje hetzelfde met het huisvuil dat je buiten op straat zet in een vuilbak of zak.
Ook hier kan je zomaar niet alles kwijt, en dat weet stilletjes aan iedereen, stilletjes aan !
Je eigen huisvuil links of rechts gaan dumpen is strafbaar, ook dit weet iedereen.

Je septische put laten ruimen door een niet erkende ruimdienst is het zelfde dat je de inhoud hiervan links of rechts laat dumpen ! Want je weet niet naar waar het wordt afgevoerd !
Hierop staan ernstige boetes !
Een goede raad vraag steeds naar je ruimattest, dan hoef je, je geen zorgen te maken.

Laten ruimen door een boer uit de buurt, is verleden tijd !
Dit is tegen alle milieunormen en wetten !
Op het land mag geen septisch materiaal meer gedumpt worden, gezien het de dag van vandaag vol zit met detergenten en de landbouw schaden.

Aquafin legt volgende criteria septisch materiaal op (niet limitatieve lijst)

Ph

5,5 < Ph < 10

Zn (Zink)

< 5.000 mg/kg DS

Cu (Koper)

< 1.500 mg/kg DS

Pb (Lood)

< 600 mg/kg DS

Cr (Chroom)

 < 500 mg/kg DS

Ni (Nikkel)

 < 200 mg/kg DS

Hg (Kwik)

 < 12 mg/kg DS

Cd (Cadmium)

 < 10 mg/kg DS

Contact opnemen

Bel Ruimerke

SLUIT EEN RUIMINGSCONTRACT

Met een ruimingscontract moet u niet meer denken wanneer het tijd is voor een volgende ruimbeurt ! Wij contacteren u, als de tijd om is voor die volgende ruimbeurt en maken met u de afspraak, wanneer wij zullen langskomen. meer informatie »

SERVICE VOOR BEDRIJVEN

Niet enkel werken wij voor de particulieren, ook veel bedrijven doen beroep op ons, ten minste als het gaat over niet gevaarlijk afval. ’t Ruimerke heeft immers de keuze gemaakt van niet ADR te werken. meer informatie »

PRINT ONZE KORTINGSBON

Bon
Een simpel telefoontje volstaat als de beerput overlopen gaat: 03 / 888 78 00 - regio Mechelen: 015/31 63 40